Гръцкият остров Тасос крие един от най-красивите природни басейни, които

...
Гръцкият остров Тасос крие един от най-красивите природни басейни, които
Коментари Харесай

Това е средиземноморският остров на боговете и е много близо до България

Гръцкият остров Тасос крие един от най-красивите естествени басейни, които са свързани с морето.

Освен натурален басейн, Giola Beach се назовава и естествена морска лагуна в скалите, а посетили го споделят, че това е естественото джакузи на Тасос.

Думите не могат да опишат хубостта, формирана от вълните, скалите и естествения капковиден басейн, наименуван Giola, прочут още като " сълзата на Венера ".

Според митологията естественият басейн е основан от Зевс за Афродита, богинята на хубостта и любовта, да се къпе в него, а съгласно античните истории Тасос е бил и остров на русалки, от който дами с рибешки опашки и красиви гласове пеели и привличали заблудени моряци.

Басейнът, който е една от специфичните атракции на Тасос, е дълъг към 20 метра и е обвързван с морето посредством стеснен проход, написа pochivka.blitz.bg.

Около басейна няма пясък и сянка, заради което най-хубавото време за плуване в него е заран или следобяд.

Ако желаете да избегнете тълпата, най-добре е да отидете там към осем сутринта, а към този момент час по-късно съвсем няма място към басейна. Мнозина скачат в басейна от близките скали, които са високи до осем метра, което е едно от обичаните занимания.

А в случай че огладнеете край басейна ще намерите дребна таверна на рационални цени, където можете да изберете обичайната, средиземноморска храна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР