Гръцкият национал Ник Калатес, който през последните три сезона е

...
Гръцкият национал Ник Калатес, който през последните три сезона е
Коментари Харесай

Гръцки национал иска да се завърне в НБА

Гръцкият национал Ник Калатес, който през последните три сезона е главен състезател на Панатинайкос, желае да се завърне в НБА. 29-годишният гард има два сезона с екипа на Мемфис сред 2013 и 2015 година, а в този момент още веднъж си е сложил за цел да заиграе измежду най-хубавите, което не е невероятно предвид на постоянното му показване в Европа.

198-сантиметровият Калатес изпрати най-силния си сезон в Евролигата, откакто в 31 дуела от актуалната акция постигаше по 14.5 точки, 8.0 асистенции, 3.8 битки и 1.7 асистенции с екипа на ПАО. Гърците отпаднаха на крачка от Файнъл 4, откакто бяха отстранени от Реал (Мадрид) в четвъртфиналните плейофи.

Калатес към този момент е наел сътрудник, чиято задача е да изследва обстановката по отношение на мечтаното завръщане. Гардът обаче ще би трябвало да изтърпи остаряло наказване, в случай, че още веднъж подпише в НБА. Възпитаникът на колежанския Флорида бе глобен да не играе 20 мача поради нарушаване на антидопинговите правила пез 2014 година, като при предходния си престой понесе единствено 7 мача от дисциплинарната глоба.

За двата си сезона с екипа на Мемфис Калатес постигаше приблизително по 4.6 точки и 2.7 асистенции в общо 129 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР