Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос, говорейки за действията на

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос, говорейки за действията на
Коментари Харесай

Гръцкият военен министър заплаши да вземе оръжието

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос, говорейки за дейностите на Турция в региони, граничещи с Гърция, най-вече в Източното Средиземноморие, заплаши да " вземе оръжието ", цитира думите му турският вестник Cumhuriyet.
В изявление за гръцкия ефирен канал Star Панайотопулос съобщи: „ Турция в последно време е много нападателна. Убеден съм, че единственият метод Гърция да се оправи с сходно държание, което има трендове към експанзия, е да употребява дипломатически средства, от една страна, а от друга, да построи възпиращия капацитет на въоръжените си сили. "  
Панайотопулос също означи, че един от разновидностите е военна интервенция. „ Ние не желаеме това, само че желаеме да поясним, че ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим оптимално нашите суверенни права “, сподели министърът.
Турската петролна корпорация подаде молба до Главната дирекция на Министерството на енергетиката и естествените запаси на Турция за лиценз за осъществяване на работа по търсене на петрол и природен газ в региони на юг от островите Крит, Родос и Карпатос, които са част от „ Зони на пълномощия “ на Турция след подписване на съглашение с приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия. Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изпрати писмо до управлението на Европейски Съюз, в което осъди дейностите на Турция и означи, че позицията на Турция ще провокира освен гръцко-турска рецесия, само че и рецесия сред Европейски Съюз и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР