Гръцкият китарист Гас Джи, който е един от любимите китаристи

...
Гръцкият китарист Гас Джи, който е един от любимите китаристи
Коментари Харесай

Любимият китарист на Ози Озбърн идва на Burgas Jam

Гръцкият китарист Гас Джи, който е един от обичаните китаристи на Ози Озбърн, удостовери своето присъединяване в тазгодишното издание на Burgas Jam - 7 юли, Морска гара. Публика и критици го подреждат измежду водещите имена в актуалния рок. Сочен за една от най-великите китари на планетата, младият виртуоз към този момент е записвал албум (Scream, 2010 г.) и концертирал с рок легендата Ози Озбърн, оповестиха уредниците.
Гас Джи (Gus G) се допира до китарата едвам 9-годишен. В началото е повлиян от музиката на Питър Фрамптън, Ийгълс, Пинк Флойд, Сантана и други Днес той се изявява в стиловете хеви метал, мелодик дет, пауър метъл, блек метъл и други.
На 18-годишна възраст Гас Джи напуща Гърция и отпътува за Съединени американски щати, където по-късно основава групата FIREWIND. След като е свирил в разнообразни музикални планове, които го утвърждават като един от най-прогресивните млади китаристи, през 2009-та година той получава покана от мениджмънта на Ози Озбърн да се яви на прослушване. Това е моментът, в който рок динозавърът желае да се освободи от дългогодишния си китарист Зак Уайлд заради креативен разлики. Два месеца по-късно Гас Джи става част от бандата на Ози Озбърн и демонстрира на необятната аудитория своя гений.
През 2012 година той е част от европейския тур " Ози и другари ", където свири един до друг със Слаш, Зак Уайлд и Гийзър Бътлър.
Следват още турнета по целия свят, а от 2013 година Джи стартира соловата си кариера с албумa " I Am The Fire ", в който гостуващи музиканти са Матс Левен, Джеф Скот Сото, Майкъл Старър, Алексия Родригес, Девур Ден и доста други. Две години по-късно излиза и тавата Brand New Revolution, която също е класика в жанра. На 20 април тази година излезе и новият албум на Гас Джи - " Fearless ". Част от него той ще изсвири онлайн в Бургас.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 23 май и ще са на цена 18 лв.. Те ще се продават в мрежите на Eventim и Grabo, като първите 400 ще са на промо цена от 14 лв.. Билети ще се продават още в Културен дом на нефтохимика в Бургас, лятна сподели " Часовника " и в магазин " Саундгардън " в Безистена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР