Гръцкият гранд Олимпиакос, в чиито редици е и българският национал

...
Гръцкият гранд Олимпиакос, в чиито редици е и българският национал
Коментари Харесай

Везенков се появи в края, Олимпиакос потегли със загуба в Евролигата

Гръцкият гранд Олимпиакос, в чиито редици е и българският национал Александър Везенков, стартира със загуба присъединяване си в тазгодишното издание на Евролигата. Като посетител играчите на Дейвид Блат отстъпиха с 63:82 на френския АСВЕЛ Вильорбан.

Мачът стартира по-добре за гостите от Пирея, които завоюваха първата четвърт с 24:21, само че по-късно бяха изрично надиграни от противника си. Везенков изгледа по-голямата част от мача от аварийна пейка и се появи в игра единствено в заключителните 2 минути, като за това време записва само една асистенция.

Най-резултатни за АСВЕЛ в срещата бяха Джордан Тейлър и Дейвид Лайти с по 16 точки, до момента в който за Олимпиакос с 15 завърши Йоргос Принтезис.

Защитаващият купата си тим на ЦСКА Москва потегли с безапелационна победа с 96:71 над испанския Валенсия като посетител. " Армейците " поведоха в резултата още в самото начало на мача и не позволиха нито едно равнене в резултата. Дарън Хилард приключи с 22 точки за спечелилите, а с 20 остана пристигналият от Армани Милано гард Майк Джеймс. За Валенсия Майк Тоби осъществя 14 точки.

В повтаряне на четвъртфинала от последното издание на шампионата Барселона над турския Анадолу Ефес със 74:64 като посетител. Каталунците изковаха триумфа си до почивката, която пристигна при 37:26 в тяхна изгода. Домакините от Анадолу пробваха да осъществят поврат при започване на второто полувреме и бяха покрай подобен, стопявайки пасива си до 3 точки преди заключителните 10 минути.

В тях обаче настъпи моментът на пристигналия от НБА Никола Миротич, който вкара три поредни изстрела от тройката, с цел да съкруши очакванията на турския отбор за поврат. Именно Миротич бе над всички в състава на Барселона с 24 точки, а Малкълм Дилейни добави 11. За Анадолу с 16 точки остана Алек Питърс.

В последните два мача Алба победи в Берлин Зенит Санкт Петербург с 85:65 след 16 точки на Ландри Ноко, до момента в който испанския Баскония надделя литовския Жалгирис в Каунас със 70:58 след 19 точки на Шавон Шийлдс.

Резултати от мачовете от първия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже:

Жалгирис Каунас (Литва) - Баскония (Испания) 58:70
Анадолу Ефес (Турция) - Барселона (Испания) 64:74
Алба Берлин (Германия) - Зенит Санкт Петербург (Русия) 85:65
АСВЕЛ Вильорбан (Франция) - Олимпиакос (Гърция) 82:63
Валенсия (Испания) - ЦСКА Москва (Русия) 71:96
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР