Гръцкият евродепутат Ева Кайли е признала на разпит в Белгия,

...
Гръцкият евродепутат Ева Кайли е признала на разпит в Белгия,
Коментари Харесай

Ева Кайли призна, че помолила баща си да скрие куфар с пари

Гръцкият евродепутат Ева Кайли е признала на разпит в Белгия, че е помолила татко си да скрие част от парите, които се намирали в дома й , съгласно известия в белгийското списание Knack и вестник Le Soir, предава AMNA.

Докладите в пресата означават, че нейният сътрудник Франческо Джорджи е признал, че е бил част от организация, употребена както от Мароко, по този начин и от Катар за интервенция в европейските каузи , и че съгласно документите, притежавани както от Le Soir, по този начин и от италианския ежедневник la Repubblica, Кайли е " признала виновността си отчасти ", признавайки, че е помолила татко си да скрие пари, които са били в жилището й.

Бащата на Кайли е бил задържан на 9 декември , в първия ден от антикорупционна интервенция на белгийските управляващи, в брюкселския хотел " Софител " с куфар, цялостен с пари . Според заповедта за арест на гръцкия евродепутат, издадена същия ден, тя е признала, че е инструктирала татко си да скрие парите.

Списание Knack оповестява, че Кайли е споделила, че е знаела за дейностите на брачна половинка си с някогашния евродепутат Пиер Антонио Панцери в предишното и че куфарите, цялостни с пари, са били в жилището й. В списанието се споделя, че някогашната водеща е " изпаднала в суматоха ", когато полицията е спряла брачна половинка й, до момента в който излиза от жилището им на 9 декември. След това тя се е свързала с татко си и също се е пробвала да предизвести Панцери и двама неназовани евродепутати, които също са разследвани.

Добавя се, че белгийският юрист на Кайли е изпратил имейл до списанието в понеделник, с цел да изрази " отвращение ", че списанието е получило достъп до тези документи и че разпоредбите не са били спазени, като в същото време твърди, че неговата информация за " частични признания " е " предубедено пояснение ".
 Екологичен потенциал в профил от служба упрекнатата в корупция Ева Кайли
Екологичен потенциал в профил от служба упрекнатата в корупция Ева Кайли

Тя отхвърли обвиняванията

Белгийската разследваща работа , с цел да разкрие абсурда с подкупите, който в този момент раздруса Европейския парламент, заяви белгийското министерство на правораздаването, представено от Ройтерс.

Прокуратурата подозира, че гръцкият евродепутат Ева Кайли и трима други европейски чиновници в опит да повлияят на политиката на Европейския съюз, което се трансформира в един от най-големите кавги, разразявали се в миналото в 27-членния блок.

И Катар, и Ева Кайли публично отхвърлиха каквото и да е нарушаване.
 Европейската прокуратура изиска имунитета на двама евродепутати
Европейската прокуратура изиска имунитета на двама евродепутати

Може да отнеме няколко седмици, преди Народното събрание да вземе решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР