Гръцкият енергиен регулатор е лицензирал българо-гръцко-италианското дружества Ай Си Джи

...
Гръцкият енергиен регулатор е лицензирал българо-гръцко-италианското дружества Ай Си Джи
Коментари Харесай

Гърция лицензира интерконектора с България като преносен оператор

Гръцкият енергиен регулатор е лицензирал българо-гръцко-италианското сдружения " Ай Си Джи Би ", изграждащо газовата връзка сред Стара Загора и Комотини, като самостоятелен оператор на газопреносна мрежа, оповестиха от компанията в понеделник.

Разрешителното е публично получено на 18 юли 2019 година и се отнася за гръцката права на газовия интерконектор с Гърция. Лицензът се издава за период от петдесет (50) години и изтича на 27 юни 2069 година.

Той дава право на " Ай Си Джи Би " да стартира построяването на плана, в това число на газопровода и спомагателните уреди и съоръжение на територията на Гърция.

Получаването на този лиценз съставлява голям прогрес, защото е последната стъпка към обезпечаването на регулаторния режим на плана и гарантирането на сполучлив старт на строителството на газопровода на територията на Гърция, допълват от сдружението, в което 50 % държи " Българският енергиен холдинг ", останалият дял е на гръцко-италианското сдружение " Посейдон ".

Първата копка на градежа бе направена в края на май от българския министър председател Бойко Борисов и тогавашния му гръцки сътрудник Алексис Ципрас, само че действително построяването към момента не е почнало.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР