Гръцките здравни власти са нащрек в четвъртък, след като беше

...
Гръцките здравни власти са нащрек в четвъртък, след като беше
Коментари Харесай

Гърция потвърди първи случай на Африканска чума по свинете

Гръцките здравни управляващи са нащрек в четвъртък, откакто беше доказан първият случай на Африканска чума по свинете в дребна свинеферма в региона на Серес, заяви „ Катимерини”.
Министерството на земеделието заяви в сряда, че болестта е намерено в фамилна плантация. Властите са изпратили проби в Атинския ветеринарен център, в референтна лаборатория за диагностициране на заболяването, откъдето е доказана болестта. На извършената в сряда незабавна среща в Министерството на земеделието и храните са били набелязани ограничения за ограничение на разпространяването на болестта в други райони на страната.
Забранен е износът на всички типове свински артикули, принадлежности за тяхното култивиране и боклуци от Серес, като мярката е влезнала в действие неотложно. Забранено е и изнасянето на живи свине от региона.
Ветеринарните центрове в Серес, полицията, пристанищните и държавни органи са сложени в подготвеност за деяние, в случай че се наложи. По-късно денем министърът на земеделието ще даде конференция по случая.
Според Световната организация за здраве на животните, африканската чума по свинете към този момент се е популяризирал в над 50 страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР