Гръцките власти арестуваха капитана и двама механици на запалилия се

...
Гръцките власти арестуваха капитана и двама механици на запалилия се
Коментари Харесай

Огромни загуби за най-коментираната в момента пловдивска фирма

Гръцките управляващи арестуваха капитана и двама механици на запалилия се в Йонийско море ферибот " Юрофери Олимпия ", които бяха евакуирани през вчерашния ден на остров Корфу дружно с останалите членове на екипажа и пасажерите, заяви гръцката телевизия " Скай ".

Капитанът и двама механици на кораба са задържани и изправени пред прокурор, който е разпоредил незабавно авансово следствие и ги е освободил, защото към този момент няма задоволително информацията, с цел да бъдат изправени пред съда, осведоми " Скай ".

Целта на предварителното следствие е да се откри дали са били осъществени незаконни дейности по отношение на пожара.

Прокуратурата е дала 10 инструкции на Централната пристанищна администрация на Корфу за осъществяване на следствие, в това число определяне на аргументите за пожара и приемане на писмени показания от всички избавени пасажери и членове на екипажа, както и други очевидци като риболовци, които са били в региона на случая.

Междувременно не престават напъните по гасенето на пожара. Пожарните екипи и през днешния ден поставят старания, с цел да потушат пламъците. За да продължи интервенцията на специфичната избавителна група за издирването на 12-имата изчезнали при пожара е належащо да се понижи задимяването и да спадне температурата, която е извънредно висока (на места доближава 500 градуса по Целзий).

Фериботът към този момент закачен за влекач и няма заплаха да заседне или да се сблъска с различен кораб. Близо до горящия ферибот има фрегата на гръцките военно-морски сили, противопожарен транспортен съд, шест влекача и още няколко разнообразни кораби.

Изпратен е е специфичен екип от 14 опитни спасители. След като завърши интервенцията по издирването на изчезналите лица и бъде угасен пожарът, ще стартира изпомпването на горивото от кораба, с цел да се предотврати замърсяване на околната среда.

По-рано през днешния ден заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова заяви на конференция, че седем от 12-те индивида, които са в неопределеност, са с доказано българско поданство и има подозрения за още двама, чиято идентичност досега не е изяснена. На борда е имало общо 127 български жители. Сънародниците ни са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу, посочи зам.-министърът.

Пожарът е избухнал три часа, откакто фериботът е потеглил с 290 пасажери и екипаж от пристанище Игуменица за италианското пристанище Бриндизи. Плавателният съд е превозвал 153 камиона и 32 коли.

Причината за пожара към момента не е известна. Италианската компания, която е оператор на ферибота, сподели, че пожарът е почнал на място, където са били паркирани транспортни средства.

Според притежателя на компанията Илиян Филипов изгорелите камиони са на стойност 4,5 милиона лв. без товара.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР