Гръцките фериботни компании отказват транспортиране на електромобили поради риск от

...
Гръцките фериботни компании отказват транспортиране на електромобили поради риск от
Коментари Харесай

Гърция пише правила за превоз на електромобили с фериботите

Гръцките фериботни компании отхвърлят превозване на електрически автомобили заради риск от пожар. Атина приготвя общ нормативен акт за изискванията при превозване на коли с различно гориво, оповестяват от министерството на флота, представено от БНР.

Фериботните компании отхвърлят превозване на електрически автомобили и се оплакват се пасажери, които не могат да пътуват на ферибот с колите си. По тази причина се стига до забарни за транспорт на електрически автомобил без компаньон, само че даже и притежателят да е на борда той носи отговорност, че автомобилът му няма да провокира пожар. За да са застраховани изцяло, транспортните компании отхвърлят качване на електрически автомобил.

Засега съществува единствено една разпоредба с условия по паркиране и транспорт на този вид коли, само че изискванията са целесъобразни, а не наложителни. Трябва колите да са паркирани на специфични сектори в корабите, батерията да е заредена до 30%, корабите да имат специфични огнеупорни покрития и подготвен екипаж при пожар. Министерството на комерсиалния флот разисква общи условия за трансфер на електрически автомобили, годни за всички фериботни компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР