Гръцката полиция разкри организирана група за изработка на сканиращи устройства

...
Гръцката полиция разкри организирана група за изработка на сканиращи устройства
Коментари Харесай

В Атина продавали фалшиви паспорти по 1 200 евро

Гръцката полиция разкри проведена група за направа на сканиращи устройства и подправени документи, осведоми БНР. Напълно оборудваният завод със затворен цикъл за подправени документи, продавани на мигрантите за нелегално влизане в други европейски страни, е оголен в Атина.
Повече от няколко месеца профилираният отдел за битка с проведената престъпност е наблюдавал пътя на подправените документи от мястото на тяхното отпечатване до мигрантите. В офиса за подправяне са открити всевъзможен тип документи- паспорти, персонални карти, шофьорски книжки и даже дипломи за висше обучение. Сред откритите 204 паспорта и 123 персонални карти има и фалшифицирани български документи за идентичност.
Арестувани са трима от уредниците на мрежата за трафик, търси се още едно лице. Проследяването на групата стартира от остров Крит, където всекидневно десетки мигранти се пробват да отпътуват с подправени документи. Полицаи под прикритие се показват за бежанци и поръчват паспорти посредством медиатор. Така се доближава до връзката с Атина и мястото за подправяне. Цените са били 1 200 евро за паспорт и 500 евро за персонална карта. Каталогът предлага паспорти от всички европейски страни и даже здравни карти.
На арестуваните е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР