Гръцката Национална комисия по инфекциозни заболявания препоръча носенето на маски

...
Гръцката Национална комисия по инфекциозни заболявания препоръча носенето на маски
Коментари Харесай

Гърция препоръча носенето на маски на закрито

Гръцката Национална комисия по инфекциозни болести предложи носенето на маски в затворени пространства, лечебни заведения и градския превоз поради повишаването на случаите на Коронавирус и грип през последните седмици в страната, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ.

Това решение беше взето през днешния ден след съвещание на Комисията.

Учените в Гърция показват терзание по отношение на ниската интензивност, обвързвана с повторното слагане на ваксина против Коронавирус, защото единствено един от 10 души от уязвимите групи я е сложил.

Според гръцкия уебсайт news24/7 за всяка болница ще има специфична комисия, която ще взема решение дали ще бъде наложителна използването на маска или ще бъде просто целесъобразна както за пациенти и придружители, по този начин и за работещите там.

Мярката за наложително носене на маска в здравни заведения беше анулирана в края на юли тази година, както и наложителният бърз тест от работещите в тези структури, които не са били имунизирани против Коронавирус -19, предава Българска телеграфна агенция.

Според последни данни на Националната държавна здравна организация диагностицираните седмично случаи на Коронавирус в Гърция са 36 379, като броят на признатите пациенти в здравни заведения през седмицата на 11-17 декември е по-висок от съответния интервал през 2022 година, уточни уеб сайтът „ Инсайдър “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР