Гръцка анархистка групировка пое отговорност за бомбите, сложени по автомобили

...
Гръцка анархистка групировка пое отговорност за бомбите, сложени по автомобили
Коментари Харесай

Гръцки анархисти: Ние сложихме бомбите под колите на италианския дипломат

Гръцка анархистка формация пое отговорност за бомбите, поставени по коли в дома на италиански посланик в Атина този месец, потвърждавайки, че е изразила знак на взаимност с анархист, намиращ се в затвор в Италия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Поне една кола беше унищожена, а друга беше наранена по време на офанзивата на дома на италианския посланик Сузана Шлайн в ранните часове на 2 декември.

Анархистката формация Клетка за възмездие „ Карло Джулиани “ сподели, че офанзивата е отдадена на Алфредо Коспито - 55-годишен италиански анархист, задържан за несмъртоносна пукотевица против шеф на компания в областта на атомната сила предходната година и бомбена офанзива през 2016 година

Коспито е в пандиза под непоколебим изолационен режим, прочут в Италия като " 41 бис ", и нормално прилаган за членове на мафията.

„ Решихме да изпратим собствен личен сигнал за взаимност с другаря ни и неговата битка против 41 бис “, сподели групировката в изказване на анархистки уебсайт, постоянно употребен от групировките за вдишване на отговорност за набези.

Министър-председателят на Италия Джорджа Мелони изрази „ дълбокото си безпокойствие “ и състрадание към Шлайн, която е сестра на прочут италиански политик.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР