Гратисният период за купуване на маски е 00:00 часа в

...
Гратисният период за купуване на маски е 00:00 часа в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Гратисният период за покупка на маска е до 00:00 часа в събота

Гратисният интервал за пазаруване на маски е 00:00 часа в събота. У нас става наложително да се носи маска на публични места – магазини, аптеки, метро, публичен превоз, лечебни заведения, банки и други Причината носенето на маски да е наложително е да не се подхващат по-рестриктивни ограничения.

„ Мярката за наложително носене на маски на публични места е вследствие на дълготрайно разискване. Има спорни версии за носенето на маски. Болни лица наложително би трябвало да носят маски. За здравите лица от СЗО не предлагат маски “, посочи ген. Мутафчийски.

Той уточни, че у нас се подхващат ограничения, които са от положителни практики в други страни. В Израел и Австралия от нощес е наложително носенето на маски.

„ Тази зараза ни изправя пред доста огромни провокации. Ясно е, че тези ограничения могат да се поясняват доста субективно от доста хора “, разяснява ген. Мутафчийски.

„ Щетите ще са поголовни за всеки – и стопански, и здравни. Затова се вършат тези неща. Видяхте какви трансформации претърпяха страни за битка с ковид. Или по-скоро страни, които нямаха тактика и разчитаха на стадния имунитет. Следейки трендовете, това е вирус, за който нямаме доказателства, че се държи като другите вируси. Дори и тези, които предлагат да се провиснал ограниченията. Не можем да изповядваме правилото, че „ всеки ще се болести, че е подобен живота и че все в миналото ще умрем “. Имаме отговорност пред вас и родителите ви да опазим вашия и техния живот. Поне всички са единни, че в случай че отпуснем края, системата няма да понесе толкоз заболели “, акцентира ген. Мутафчийски.

Той акцентира, че единствената цел е да се подсигурява, че всеки в България ще получи лекуване. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР