Границите между САЩ и съседните Мексико и Канада ще останат

...
Границите между САЩ и съседните Мексико и Канада ще останат
Коментари Харесай

Пандемия! Границите на САЩ с Канада и Мексико остават затворени до 21 септември

Границите сред Съединени американски щати и прилежащите Мексико и Канада ще останат затворени за пътувания, които не са от първостепенно смисли до 21 септември, с цел да се спре епидемията от ковид. Това разгласи през днешния ден министърът на вътрешната сигурност Чад Уолф, представен от Агенция Франс Прес.

Продължаваме да работим с канадските и мексиканските ни сътрудници, с цел да забавим разпространяването на Covid-19, написа Уолф в обществената мрежа Туитър. Ето за какво се договорихме да удължим периода на ограничаването за пътувания, които не са от първостепенно значение, на съответните пунктове за влизане в страната ни до 21 септември.

Впоследствие канадският министър на публичната сигурност и гражданската отбрана Бил Блеър също удостовери новината в туит, показва Българска телеграфна агенция.

Ще удължим реципрочните ограничения на канадско-американската граница с още 30 дни, до 21 септември 2020 година. Ще продължим да вършим всичко, което е належащо, с цел да осигурим сигурността на канадците, написа той.

Решението за затваряне на границите на Съединени американски щати с сътрудниците от Северноамериканското съглашение за свободна търговия беше взето през март от Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите и по-късно се удължаваше всеки месец.

Разрешени са единствено търговията със артикули и пътуванията, за които се счита, че са от първостепенно значение.

Съединени американски щати, които са най-пострадалата страна от пандемията от ковид, регистрираха през днешния ден над 167 000 смъртни случая от началото на пандемията. Мексико също е една от най-засегнатите страни с над 55 000 смъртни случая, а Канада заяви за към 9000 смъртни случая в края на седмицата.

Губернаторите на няколко канадски провинции се оповестиха срещу каквото и да било отварянето на границата със Съединени американски щати, която е най-дългата в света (8900 километра).

Над 40 000 души минават границата при естествени условия, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР