Границата на Европейския съюз с руския съюзник Беларус стана по-опасна

...
Границата на Европейския съюз с руския съюзник Беларус стана по-опасна
Коментари Харесай

Полша обещава да защити границата на ЕС с руския съюзник Беларус

Границата на Европейския съюз с съветския съдружник Беларус стана по-опасна заради военното наличие на Русия там и обезпечаването на границата е главен приоритет на полското държавно управление, сподели водачът на ръководещата партия в Полша в четвъртък, написа АП

Ярослав Качински , вицепремиер и началник на консервативната партия " Право и правдивост ", направи мненията по време на посещаване в село Коден на границата на Европейски Съюз с Беларус . По-късно в четвъртък полският министър на защитата Мариуш Блашчак се срещна с бойци , служещи на границата в Половце.

На фона на експанзията на Русия в Украйна, хиляди съветски наемници от " Вагнер " се разположиха в Беларус през последния месец, а Кремъл също по този начин е преместил някои от своите нуклеарни оръжия с дребен обхват в Беларус .

" Искаме да го кажем ясно: вършим всичко належащо и задоволително, за да отблъснем елементарно всевъзможни евентуални провокации или нападателни инициативи " от Беларус , сподели Качински. 

Миналата година дясното държавно управление на Полша построи висока стена по границата с Беларус за да спре възходящата вълна от неразрешена миграция от Близкия изток и Африка, която съгласно него е проведена от Минск и Москва за дестабилизиране на Европейски Съюз .

Стотици спомагателни сили на полската гранична защита и военни бяха ситуирани на границата . Хуманитарни организации и граничната защита в района споделят, че там към момента има някои неразрешени прекосявания.

Качински назова мигрантския напън " офанзива " и сподели, че той " продължава, в доста по-малка степен ", само че че може да се утежни всеки миг заради наличието на силите на Вагнер. Той сподели, че сигурността на границите е приоритет на държавното управление и даде обещание повече бариери.

Полша също граничи с съветския град и административен регион Калининград и пунктовете там са затворени.

В Половце Блашчак сподели, че  Русия исторически е представлявала опасност за прилежащите страни .

" Ето за какво полските войски участват в източната част на нашата страна , ето за какво се образуват нови армейски елементи в източната й част ... за да попречат на Русия да реши да влезе в Полша ", сподели Блашчак. " Това е нашата теория за въздържане , която поредно прилагаме ", добави той.
 Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша
Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша

Бунтът на Пригожин съществено травмира Путин и той изглеждаше пред обществото като слабак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР