Границата е фронтова линия. В нея трябва да се финансира

...
Границата е фронтова линия. В нея трябва да се финансира
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Границата е фронтова линия, нужно е сериозно финансиране


„ Границата е фронтова линия. В нея би трябвало да се финансира съществено, с цел да може тя да си прави работата като отбрана на нашата граница и отбрана на Европейския съюз “.

Това разяснява в „ Тази заран “ ген. Румен Миланов, някогашен шеф на НСБОП и НСО и специалист по сигурност.

По негови думи вложения в , модерна техника, образование на граничарите, съоръжение, увеличение на щата и потребление на спомагателни сили са част от ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати.

Според Миланов бежанците имат право от протекция, само че когато попадат в тази категория:

„ Категориите лица, които минават границата, са бежанци, които бягат, емигранти – търсят политическо, и . В Наказателния кодекс това са закононарушения – какво да ги вършим? “.

„ Защо да не ги върнат? Като какви ги третираме? Къде са им документите? Защо ги хвърлят? От една страна се грижим за тези хора, а в същото време не си даваме сметка, че тези хора всъщност съвземем проведено минават през тази граница, която е от епохи – сред Близкия изток и Европа “, уточни някогашният шеф на НСБОП и НСО и посочи, че мигрантите, и каналджиите не са инцидентни хора.

„ Това е една система от проведената престъпност, която, в случай че по-рано беше с трафик на хора или контрабанда, в този момент е с мигранти “, добави той.

„ Оръжието на граничния служител на реда е да отбрани себе си или да респектира този насреща “, уточни Миланов, допълвайки, че в случай че е належащо, гранични служители на реда ще бъдат подготвени за използването на дългоцевно оръжие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР