Гранични полицаи от пункта Рибарци при границата със Сърбия не

...
Гранични полицаи от пункта Рибарци при границата със Сърбия не
Коментари Харесай

Спряха автобуси с българи на границата със Сърбия, отказаха им достъп

Гранични служители на реда от пункта " Рибарци " при границата със Сърбия не са позволили бус с участници в отбелязването на Деня на Западните околности.

Културно-информационният център (КИЦ) в Босилеград обичайно отбелязва Деня на Западните околности. По този мотив Центърът, Националната спортна академия „ Васил Левски ” и публични посетители от България през днешния ден провеждат възпоменателна вечер във връзка Деня на Западните околности в салона на културния център.

В програмата бяха планувани културна стратегия и показване на ІІІ и ІV том на сборниците „ Съдбата на Българите в Западните околности ”. Това е дата, на която си спомняме за трагичната орис на тези наши сънародници, чието отделяне от родината става допустимо с наредбите на Ньойския контракт, споделиха уредниците.

Заради случилото се на границата през днешния ден програмата ще бъде съкратена, отпада и визитата в с. Извор, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на центъра Иван Николов.

Във върнатият през днешния ден от границата бус са пътували 18 души, представители на Българския народен съюз - Еделвайс, клуба по Родолюбие и Отечествознание, студентски организации, споделя Кристиян Танев, един от недопуснатите да влязат в прилежащата страна. Той уточни, че групата е била държана на граничния пункт в продължение на два часа, след което им е връчен документ за отвод да влязат в Сърбия и  били върнати назад.

" Стоял съм с часове на тази граница, само че за първи път ни връщат ", разяснява Танев. Според него от различен бус, с който пътували дружно, митническите управляващи иззели шапка с името на футболен тим и книга от пътуващи в него.

" Това са следващите спекулации. В Босилеград беше пуснат слух, че ще дойдат футболни почитатели, които щели да създадат проблеми ", разясниха от Културния център в Босилеград. Те чакат измежду спрените на границата до края на деня да има и други участници.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР