Гранични полицаи от Драгоман задържаха двама каналджии и 26 чужденци

...
Гранични полицаи от Драгоман задържаха двама каналджии и 26 чужденци
Коментари Харесай

Гранични полицаи задържаха двама каналджии и 26 чужденци край Драгоман

Гранични служители на реда от Драгоман задържаха двама каналджии и 26 чужденци при акция покрай българо-сръбската граница, осведоми Министерство на вътрешните работи. Към 8.00 часа в землището на село Мало Малово на черен път граничните служители на реда подхващат дейности по прекъсване и инспекция на два високопроходими джипа.

Водачът на първия автомобил не се подчинява на разпорежданията на служителите на реда и се насочва към тях. Произведени са предупредителни изстрели, след които водачът включва на задна скорост, само че се блъска във втория джип, който се е движел след него. В първия автомобил са открити 12 непознати жители, във втория - 14.

Двамата каналджии и чужденците са арестувани. Уведомена е районната прокуратура в Сливница. Работата по случая продължава.

Не се реализира скрито превозване на незаконни емигранти от Европа към България ", съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов преди днешното държавно съвещание. Той уточни, че против България се води акция от подправени вести.

" Още преди десетина дни се появи в избрани уеб сайтове лъжливата информация, че на българските военни летища кацат самолети, които транспортират незаконни емигранти от Германия и от Европа. Без мое позволение това не може да се случи. Проверил съм случая – такова нещо няма. Извън самолетите на България и някои самолети на наши съдружници, които извършват присъединяване в учения, други самолети не са кацали на нито едно българско военно летище. Направих инспекция през Агенцията за бежанците – потенциалът на лагерите за емигранти е напълнен едвам с 11%. Нови хора не са постъпвали, за разлика от 2016 година, когато потенциалът е бил цялостен до 103% ", сподели още Каракачанов.

Министърът на защитата разяснява, че държавното управление би трябвало да вземе отношение и да разпореди на способените органи да проучат кой провежда и с каква цел сходна акция, защото по думите му това е наказуемо и е опит да се основава ужас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР