Гранична полиция обяви, че е разбила престъпна група, която организирала

...
Гранична полиция обяви, че е разбила престъпна група, която организирала
Коментари Харесай

Българки се омъжват фиктивно за индийци и пакистанци

Гранична полиция разгласи, че е разрушила незаконна група, която провела трафик на дами в чужбина за брак. Схемата е работила най-малко от края на 2017 г, сподели заместник-директорът на Главна дирекция " Гранична полиция " Светослав Манолов в ефира на „ Здравей, България ”. Задържани са 4 души - трима от български генезис и един индиец. Иззети са материални доказателства. Българските жители са се занимавали с набирането и превозването на девойките до местата, където подписват цивилен брак.

Засега са ясни най-малко 10 случая на дами, които са сключвали фиктивни бракове на територията на Европейски Съюз с пакистанци и индийци. Момичетата са от ромски генезис. На тях им е обезпечавано напълно пътуването до съответните страни, обезпечаван им е престой, самолетни и автобусни билети, с които са се прибирали назад в България, като са получавали избрана сума за свършената работа ”, изясни Росица Димитрова от " Гранична полиция ". Фиктивните бракове са били сключвани на територията на Кипър, Австрия, Белгия и Дания.

До този миг няма данни за физическо принуждение върху дамите, само че им е ограничавано напредването. Освен това са им отнети и персоналните документи за идентичност. `Имаме събрани доказателства за към 10 дами, само че следствието продължава. Жените са разпитани, само че те не са поискали протекция ", добави Димитрова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР