Гранична полиция няма да изисква декларация за съгласие от родител

...
Гранична полиция няма да изисква декларация за съгласие от родител
Коментари Харесай

Децата ще могат да пътуват в Шенгенското пространство без декларация за съгласие от родител

Гранична полиция няма да изисква декларация за единодушие от родител за овакантяване на страната на дете и всички малолетни и малолетни български жители
ще могат да пътуват без това ограничаване в Шенген, осведомят от Летище София.

От 31 март 2024 България става пълновръстен член на Шенгенското пространство по въздух и вода.

Ако има родител, който не желае детето му да пътува с другия родител, има процедура от районния съд за издаване на заповед детето да не пътува в чужбина.

За заминаващите

Пътувайки до страна членка на Шенген, регистрирате багажа си, след което следва единствено инспекция сигурност, показват от Летище София. След това се отправяте към вашия излаз (гейт) за политане, без да преминавате паспортен надзор. В Шенген влизат и страните Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

На митнически надзор подлежат жители, пътуващи за страни отвън Европейски Съюз, както и пътуващи пренос до трети страни през страна членка на Шенген.

Ако вашата дестинация е до страна отвън Шенгенското пространство, то процедурата по пътешестване остава същата, както е до този миг – вписване на багаж, инспекция сигурност, митнически надзор и паспортен надзор, осведомят от летището.

За идващите

Ако пристигате от страна членка на Шенген, след кацането на самолета се отправяте непосредствено за приемане на вашия багаж, в случай че имате регистриран багаж, без да преминавате паспортен надзор. На митнически надзор подлежат пасажери, идващи от страни отвън Европейски Съюз, и пасажери идващи от трети страни през страна членка на Шенген.

Ако пристигате от дестинация отвън Шенгенското пространство, то процедурата по гранична инспекция и митническа инспекция преди приемането на записания ви багаж остава същата, както е до този миг, показват още от Летище София
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР