Гранична полиция днес се е натъкнала на нова група нелегални

...
Гранична полиция днес се е натъкнала на нова група нелегални
Коментари Харесай

Хванаха нелегални бежанци, хапващи диня край Дебелт

Гранична полиция през днешния ден се е натъкнала на нова група незаконни мигранти - петима млади мъже, които са хванати в региона на село Дебелт, Община Средец.

Става въпрос за хора на възраст 20-25 години, които наподобяват относително добре облечени, а на фотографията от задържането им излиза наяве, че си хапват любеница - евентуално прибрана от равнищата на производител от Дебелт. Не излиза наяве по какъв начин са се озовали на това място. Много е допустимо каналджията им да ги е изоставил в Странджа и липсващ в незнайна посока.

В последните дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев твърди, че бежанският напор към така наречен зелена граница в Странджа бил фрапантно намалял, само че информацията на Флагман сочи друго - че се е нараснал. Вчера от медията разгласява потресаващо видео, качено от мигрантите в тик ток, на което се вижда какъв брой беззащитен е български граничен служител на реда, който се пробва да ги спре да не прескочат граничната ограда със стълба, вижте видеото:



На границата към този момент са командировани и близо 300 военни, само че пълномощията им са извънредно ограничаване, което им връзва ръцете при по-големи групи. 

В последните дни най-малко не са регистрирани опити за трафик на огромни групи с незаконни мигранти. Последно предходната седмица бе арестуван македонски жител, който бе тикнат в ареста, поради трафика на 87 афганистанци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР