Граничарите ще бъдат снабдени с дълго оръжие, заяви на брифинг

...
Граничарите ще бъдат снабдени с дълго оръжие, заяви на брифинг
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Граничният полицай е улучен в главата, бронежилетки няма да помограт

Граничарите ще бъдат снабдени с дълго оръжие, съобщи на брифинг на границата вътрешният министър Иван Демерджиев.

Мигрантите са били група, избягали са на турска територия. Граничният служител на реда е улучен в главата, бронежилетки няма да помограт, сподели МВР-шефът и добави: Полицаите са подготвени, само че не са се сблъсквали с подобен случай.

 

Снощи към 20,35 часа в региона на 242-ра пирамида към село Голям Дервент граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и чиновник на Министерството на защитата се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебното МПС служителят на реда насочва фенера към въпросния срез, последвал е незабавно изстрел от прилежащата територия на Република Турция, с който служителят на Министерство на вътрешните работи е погубен, описа вътрешният министър Иван Демерджиев.

" Колегата от МО съумява да се прикрие зад МПС-то, по него стартира пукотевица, той отвръща със служебното си оръжие като по негови думи от прилежащата територия са създадени 10-15 изстрела ", сподели още Демерджиев.

Групата, произвела изстрелите, се отдръпва към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските управляващи. Предприети са дейности по определяне на причинителите. Това изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Доведена е жандармерия и проверяващи, доста екипи работят. Имам уверението на турските управляващи че тези хора ще бъдат открити и изправени пред закона, сподели още министърът на вътрешните работи иван Демерджиев.

" Тези момчета всеки ден с телата си стопират този мигрантски напън. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна експанзия ", добави той.

“Ще отговорим с нужната мощ на тази експанзия.

Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който основава заплаха за живота и здравето на чиновниците ни по границата ”, съобщи Демерджиев.

Днес Демерджиев ще организира диалог с турския министър на вътрешните работи. “Ще изисквам турската страна да разбие каналджийските мрежи, както ние. Поискал съм същото от ”Европол ” и от Европейска комисия. Докато тези каналджийски мрежи не бъдат разрушени напълно, това ще се случва освен с наши чиновници, а и с непознати ”, безапелационен бе той.

 

Няма мотив за кадрови промени. Не можем да вършим всеки ден кадрови промени. Това, че някой урод е решил да стреля, не можем да вършим кадрови промени, акцентира той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР