Грандиозният скандал с отправената оферта от Кирил Петков към БСП

...
Грандиозният скандал с отправената оферта от Кирил Петков към БСП
Коментари Харесай

Скандалът ескалира! БСП заговори за държавен преврат

Грандиозният скандал с отправената оферта от Кирил Петков към Българска социалистическа партия да отдръпват законопроекта за смяна в Изборния кодекс с връщането на хартиената бюлетина, а в подмяна да получат от него кодовете от машините ескалира.

-->
За опитите за напън върху парламентарната група на Българска социалистическа партия описа от парламентарната естрада в петък вечерта по време на дебатите по измененията зам.-председателят ѝ Георги Свиленски.

„ Факт е, че има избран опит за напън освен върху Българска социалистическа партия, а върху всички партии. Което подухва, че сме на прав път. Нямам подозрение, че върху машините е имало някакъв вид операция - това е извънредно сериозен удар върху демокрацията. Без да звучи пресилено - това си е държавен прелом ” “, съобщи и зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред Българска национална телевизия.

Освен обществено от трибуната на Народното събрание и през медиите, всеки един депутат от Българска социалистическа партия е причакван по ъглите и коридорите в Народното събрание, с цел да му се изяснява по какъв начин би трябвало да гласоподава надпартийно във връзка с измененията в Изборния кодекс, инициирани от Българска социалистическа партия и предвиждащи връщането на хартиената бюлетина като опция на напълно машинния избор.

Народният представител показа и че през дългия си парламентарен опит не бил виждал толкоз яростна реакция против законопроект, каквато сега се следи от Политическа партия и Демократична България срещу връщането на хартията.

" Тази истерична реакция е плашеща за мен. За първи път от толкоз години вижда такава гневна опозиция против един законопроект. Това води до подозрения и по отношение на това какви са аргументите ".

Според Зафиров е реалност, че имало случаи на разминавания сред записаните в протоколите и свалени от флашки данни и тези, получени в резултат на ръчното преброяване на разписките.

Въпреки задълбочаващите се разлики с " Продължаваме промяната ", БСП били виновна партия и ще се явят на диалози, в случай че бъдат поканени от партията на Петков и Василев след връчването на втория мандат за сформиране на кабинет. " Ще отидем, с цел да може в един спокоен звук да си кажем нещата, които би трябвало. Ние сме сериозна политическа мощ и сме поръчител пред обществото, че ще създадем всичко допустимо, с цел да осъществяваме ръководство с оглед идните тежки месеци ", съобщи депутатът.

Междувременно и други депутати от Българска социалистическа партия потвърдиха, че Петков е направил предлагането към социалистите. Борислав Гуцанов призна, че всички депутати от левицата, които стоят на първите редове в пленарна зала са чули офертата на Петков. “Безспорно диалозите с “Продължаваме смяната ” стават все по-трудни и по-тежки.

Тази нервност, която се разиграва от тяхна страна по отношение на измененията в Изборния кодекс, идва малко повече ”, сподели Гуцанов. Припомняме, че в пленарна зала Свиленски непосредствено разгласи, че Политическа партия са откраднали изборите, а малко по-късно Кирил Петков отиде при него, с цел да му дадял “втори късмет да се поправи от трибуната ”, само че Свиленски отказал да се отхвърли от думите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР