Грандиозните планове на Илон Мъск са не един и два.

...
Грандиозните планове на Илон Мъск са не един и два.
Коментари Харесай

Какво вбеси Илон Мъск

Грандиозните проекти на Илон Мъск са не един и два. А когато приказваме съответно за компанията Starlink, те се отразяват най-много в големия брой спътници, които милиардерът желае да изстреля в орбита на нашата планета, с цел да обезпечи интернет достъп от всяко нейно кътче.

Засега компанията е изстреляла в орбита повече от 1600 спътника, а има разрешение от американските регулатори тяхната численост постепенно да доближи цели 12 хиляди. Това изцяло предстоящо провокира нова порция неодобрение против Мъск. От последните дни пък имаме и образец, че може би то е обосновано.

Китай насочи обвинявания към Съединени американски щати, че подценяват интернационалните контракти и показват " безконтролно и рисково държание в галактическото пространство " посредством свободата на деяние, която дават на Starlink - да вършат промени в курса си, без да уведомяват никого за това.

Това е довело да два избегнати на косъм два конфликта сред галактическа станция и спътниците на компанията. На новата китайска галактическа станция Tiangong й се е наложило да прави комплицирани маневри, с цел да избегне един сателит на Starlink през юли и различен - през октомври.

" Близките срещи " са поради преместването на спътниците в орбити, които задължават ръководещите станцията да трансформират първичния си курс. Според представителя на китайското външно министерство, произшествия като тези съставляват " сериозна опасност за живота и сигурността на астронавтите ".

Според учени от Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, всеки сходен конфликт със спътник би разрушил изцяло галактическата станция. Но маневрите с цел избягването им са не по-малко рисковани, макар че се постановат все по-често, тъй като в Космоса става все по-пренаселено - и Starlink има съществена виновност, предава Guardian.

Китай също има своя принос с огромното количество галактически отпадък, което генерира. А честите произшествия са просто едно подсещаме, че към този момент сме в напълно друга галактическа епоха - доста по-комерсиална от всеки път.

И до момента в който от китайската галактическа организация роптаят против Мъск и неговите спътници, в страната безусловно го боготворят заради електрическите автомобили Tеsla, които се радват на сериозен триумф в страната. И едва ли апелите за протест на фирмите му, появили се в обществените мрежи, ще доведат до стремежи резултат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР