Грандиозен галаконцерт в памет на популярния певец и композитор Муслим

...
Грандиозен галаконцерт в памет на популярния певец и композитор Муслим
Коментари Харесай

Галаконцерт в памет на Муслим Магомаев

Грандиозен галаконцерт в памет на известния артист и композитор Муслим Магомаев ще се състои на 14 март в Кремълския замък в Москва. Той е част от арт плана " Тенорите на XXI век " на Николай Рябуха. Ще взе участие Симфоничният оркестър на Москва " Русская филармония " под диригентството на Сергей Тарарин. Ще прозвучат някои от най-обичаните песни, изпълнявани от именития артист - " Королева красоты ", " Лучший город земли ", " Свадьба ", " Чертово колесо ", " Верни мне музыку ", " Скажите, девушки ", " Мелодия ", " Благодарю тебя ", " Синяя вечность " и други

В продължение на десетилетия Муслим Магомаев (1942-2008) беше и си остава идол на милиони. Диапозонът на неговите благоприятни условия беше неизмеримо необятен - опера, мюзикъли, сцена, неаполитански песни. В концертния му репертоар са участвали повече от 600 творби. През 60-70-те години известността на Магомаев е безгранична - той прави гастроли из Съюз на съветските социалистически републики, във Франция, България, Полша, Канада, Финландия, Иран... През 1969-1970 година в Кан - Франция, на интернационалния фестивал " МИДЕМ " получава " Златен диск " за многомилионите тиражи на своите плочи.

Имал съм щастието да беседвам с Муслим Магомаев. Често съм гостувал в дома му в Москва и във вилата близо до съветската столица. Със брачната половинка си Тамара Синявска те бяха същинско звездно семейство. Знам, че два пъти са го канили като солист на Болшой спектакъл, само че той отхвърля - заради аргументи, известни единствено на него. Наричаха го артист на любовта и самият той се ползваше с голяма всенародна обич. Господ го е надарил обилно с глас, гений и достойнство. И пристойност. Винаги ме е впечатлявала неговата невзискателност в общуването. Въпреки заетостта си, той намираше време да твори живопис.

При една от срещите ни във вилата, го заварих, до момента в който рисува. Попитах го: " Муслим, хората те познават като артист и композитор, само че малко на брой знаят, че си и художник. " Той отговори: " Рисувам още от детските си години. " Муслим Магомаев е основал портрети на Пушкин, Чайковски, Бетовен, на брачната половинка си Тамара Синявска и на приятелите си от Болшой спектакъл.

От началото на март Първи канал на съветската телевизия стартира да излъчва серийния филм " Магомаев ". В основната роля взе участие сръбският артист Милош Бикович. Образа на Тамара Синявска пресъздава Ирина Антоненко. Няколко години продължава подготовката за този филм. В избора на актьорите персонално взе участие Тамара Синявска. Сред режисьорския екип е и Дмитрий Тюрин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР