Грандът обърна Расинг в аржентинското дерби от четвъртфиналите на Копа

...
Грандът обърна Расинг в аржентинското дерби от четвъртфиналите на Копа
Коментари Харесай

Аржентинското дерби е за Бока, може да има повторение на финала с Ривър

Грандът обърна Расинг в аржентинското дерби от четвъртфиналите на Копа Либертадорес и продължава да мечтае за седмата си купа в шампионата. " Генуезците " надделяха с 2:0 миналогодишния първенец на Аржентина, като с общ резултат 2:1 се класираха напред. Цяла Аржентина пък към този момент тръпне за вероятно повтаряне на финала от 2018 година, когато безконечните противници Бока и Ривър играха един против различен. Колосите от аржентинската столица се разминаха на полуфиналите, само че ги чакат тежките противници от Бразилия. На " Бомбонера " играчите на, които бяха изгубили с 0:1 преди седмица в Авелянеда, излязоха пределно стимулирани и още в първите минути се видя, че " генуезците " са твърдо решени да се класират на нов полуфинал.
Toto corazón
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Положенията се редяха едно след друго пред чилийския вратар Ариас, който правеше всичко допустимо, с цел да резервира преимуществото на Академията. Той спря нападателите Франко Солдано и Карлос Тевес, само че в 23-ата минута капитулира при удара с глава на Салвио. Бока усещаше своето преимущество и продължи да натиска, пробвайки се да реши срещата още през първото полувреме. Ариас обаче още веднъж спря Тевес и Вила.
¡Gritalo, Villa!
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Втората част продължи под диктовката на " синьо-жълтите ", които след нови пропуски на Вила и Солдано стигнаха до дузпа в 61-ата минута. Салвио бе повален от капитана на гостите Лисандро Лопес в наказателното поле. Зад топката застана Вила, който с компактен удар в долния десен ъгъл на Ариас удвои и класира Бока Хуниорс на полуфинал.
¡Los goles de la clasificación!
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Така четирите отбора останали в шампионата са грандовете от Буенос Айрес и Сао Пауло. Именно аржентино-бразилските конфликти Бока- и Ривър Плейт- ще излъчат финалистите на Копа Либертадорес. " Милионерите " посрещат непобедения още в този шампионат Палмейрас на 5 януари, а седмица по-късно е реваншът на " Алианц Парки ". На 6 януари " генуезците " посрещат на " Бомбонера " Сантос, а на 13-и януари е втората среща на " Вила Белмиро ". Ривър в профил уругвайския с общ резултат 8:2, постигайки рекордната победа 6:2 посред Уругвай. Палмейрас се оправи с парагвайския Либертад след общ резултат 4:1, до момента в който Сантос разруши първенеца на Южна Америка от 2017 година - с общ резултат 5:2, в бразилското дерби от четвъртфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР