Гръмотевична буря, почти с мощ като на торнадо, премина през

...
Гръмотевична буря, почти с мощ като на торнадо, премина през
Коментари Харесай

Мощна буря вилня в Онтарио, двама души загинаха

Гръмотевична стихия, съвсем с мощност като на торнадо, мина през Онтарио и умъртви двама души , осведоми Агенция Ройтерс. Части от най-гъсто обитаемата канадска провинция останаха без ток, оповестиха управляващите.

Екипите за незабавна помощ бяха залети от позвънявания, откакто бурята изкорени доста дървета, нарушавайки придвижването и нанасяйки вреди на домовете. Полицията заяви, че един човек е умрял, а други двама са ранени, откакто дърво паднало върху ремарке за къмпинг в окръг Брант, в южната част на Онтарио. 70-годишна жена почина, откакто беше ударена от дърво по време на гръмотевична стихия.

Над 340 000 семейства останаха без ток заради мощните стихии, заяви Hydro One Ltd, най-голямата компания в Онтарио, добавяйки, че са употребявани спомагателни запаси за възобновяване на зареждането от огромни вреди. Онтарио е дом на близо 40% от 38,2 милиона население на Канада.

Активирани са незабавни интервенции за оценка на вредите и заканите на място, сподели Джим Уотсън, кмет на Отава, столицата на Канада.

Environment Canada, която издаде предизвестие за мощните гръмотевични стихии, заяви, че поривите напразно от 132 километра в час са измерени на върха в някои елементи.
 Торнадо връхлетя щата Канзас
Торнадо връхлетя щата Канзас

Има ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР