Гражданското движение БОЕЦ внася сигнал в НАП във връзка със

...
Гражданското движение БОЕЦ внася сигнал в НАП във връзка със
Коментари Харесай

БОЕЦ пита данъчните откъде бащата на манекенката от Барселона има 1.75 млн. евро

Гражданското придвижване БОЕЦ внася сигнал в Национална агенция за приходите във връзка със абсурда за къщата в Барселона – по-конкретно Георги Йовчев, татко на манекенката Борислава Йовчева. От БОЕЦ настояват, че са се сдобили с документи, съгласно които той на два пъти през 2015 година е нараснал капиталът на офшорната компания Ema Bgs SL. Общо с 1.75 млн. евро.

Фирмата е притежател на първокласен магазин за облекла, с чийто " надзор и ръководство " се занимава Йовчева, по данни на испанската полиция, която проверява скица за пране на пари.

БОЕЦ ползва пред Национална агенция за приходите документи на испанското сдружение Emma BGS SL, чието седалище е точно имението в Каталуния. Фирмата е записана през 2014 година от бащата на манекенката Борислава Йовчева - Георги, който внася 3000 евро капитал и става шеф. Година по-късно капиталът на Emma BGS е повишен първо с 1 млн. евро, а незабавно по-късно с още 750 хиляди евро.

Името на младата жена се свързва с премиера Бойко Борисов. Преди десетина дни испанското издание " Ел Периодико " заяви, че каталунската полиция и прокуратура проверяват пране на пари, което може да е обвързвано с министър-председателя. Става дума за две компании - Ema Bgs SL и Numin Invest S.L., през която пък е купена къщата, в която живее Йовчева. Според " Ел Периодико " става дума за към 5 млн. евро. След изявленията бутикът за облекла бе затворен, а стоката – изнесена.

Откъде са парите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР