Гражданските протести в Казахстан се използват за дестабилизиране на страната

...
Гражданските протести в Казахстан се използват за дестабилизиране на страната
Коментари Харесай

Официален Казахстан: Нападнаха ни ислямисти


Гражданските митинги в Казахстан се употребяват за дестабилизиране на страната от нарушители и терористи от ислямиски групировки. Това се показва в публична позиция, публикувана от посолството на някогашната руска република у нас.

Сблъсъците в огромните градове на страната взеха доста жертви, като опозиционни деятели настояват, че властта се пробва да смаже недоволството със мощ и благодарение на бойци от Русия.

В формалната позиция обаче се твърди, че сега се вижда „ въоръжена експанзия от добре координирани терористични групи, подготвени в чужбина “ и „ измежду нападателите има неслучайни лица, които имат опит от присъединяване в боеве в „ горещи точки “ на страната на радикални ислямистки групировки “.

„ Според последните данни, от ръцете на екстремисти и терористи са починали 18 чиновници на правоохранителните органи. Повече от 700 служители на реда, военнослужещи и 1000 цивилни са ранени и приети в болница. Тези, които назовават екстремистите част от мирните стачкуващи, дано знаят, че двама млади бойци са били обезглавени, до момента в който са коленичили “, декларира специфичният представител на президента на Република Казахстан за интернационалното съдействие Ержан Казъхан.
Снимка: Reuters

Признава се, че обществените претенции по отношение на растящите цени на втечнения газ са обективни и се твърди, че „ мирните участници в митингите не са били подложени и не са подложени и към този миг на никакво гонене “.

От Нур Султан са безапелационни, че „ миротворческите сили на Организацията на Договора за групова сигурност ще стоят в Казахстан краткотрайно и ще изоставен страната след стабилизиране на обстановката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР