Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия организира

...
Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия организира
Коментари Харесай

Граждани изрисуваха Монумента на окупационната червена армия в София

Гражданската самодейност за разглобяване на паметника на руската войска провежда антивоенна протестна акция против съветската военна експанзия в Украйна, съобщи БНР.

Акцията бе и в символ на съпричастност към младежите, които изрисуваха срамния паметник преди дни и след това бяха нелегално арестувани от столичната полиция.

След 16 часа пред паметника на руската войска заприиждаха доста хора, които дефинираха митинга си като антивоенен, в поддръжка на Украйна и нейния народ.

" Старата концепция за разглобяване на монумента в центъра на София освен е още по-актуална, моментът за това освен е назрял, а е и просрочен ", сподели общинската съветничка в столицата Марта Георгиева.

" 15-годишни с написали " Save Украйна! " и са задържани. Искаме да разберем защо е тази отбрана. Не може ние - сякаш свободна страна - да разрешаваме тук да стърчи заплашително, че руската войска ще пристигна и ще ни опише играта ".

Според протестиращите е неприемливо паметникът да бъде в центъра на София, изключително в този миг.

Полицията охраняваше митинга без да се намесва.

В избран миг от акцията на мястото се появиха Даниел Митов и Георг Георгиев от ГЕРБ, само че бяха небрежно изгонени с освирквания от протестиращите против окупатора и агресор Русия.

СНИМКИ:
Снимка: БГНЕС  Граждани изрисуваха Монумента на окупационната алена войска в София (СНИМКИ) Снимка: БГНЕС  Граждани изрисуваха Монумента на окупационната алена войска в София (СНИМКИ)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР