Гражданската инициатива на варненски родители Между приятели“ направи дарение в

...
Гражданската инициатива на варненски родители Между приятели“ направи дарение в
Коментари Харесай

„Между приятели“ направи дарение на фондация „Владиславово“

Гражданската самодейност на варненски родители „ Между другари “ направи подаяние в Центъра за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “. В навечерието на един от най-светлите християнски празници Великден две коли с облекла, играчки и аксесоари дойде в Аспарухово. Дарението включва още доста други предмети, които ще зарадват ползвателите на обществените услуги, които дава фондацията.

Идеята за продан на облекла и играчки „ Между другари “, чиито главен мотор са Деница Костова и Петя Петрова, поражда като пазарно насочена самодейност. Два пъти годишно участниците в нея се провеждат посредством обществените мрежи и подреждат базар в Двореца на културата и спорта във Варна. Специални благодарности към управлението на Двореца за съпричастието, показват от „ Между другари.

В тазгодишното издание на базара облекла и играчки са дали 172-ма участници, посетителите в границите на 6-те дни, в които е бил отворен, са хиляди. След избран период притежателите на непродадените движимости ги дават за дарителски акции. В актива на самодейността са благотворителни жестове към Карин дом, домове за деца, лишени от наставнически грижи и други обществено уязвими групи. Освен за децата от центъра в Аспарухово, подаяние беше предоставено и в звеното „ Майка и бебе “.

Организационните задания също се разпределят на непринуден принцип а координацията е през фейсбук страницата сред другари и на адрес www.mejdupriateli.com.

Фондация „ Владиславово “ към този момент 25 година дава обществени услуги, множеството от които са част от обществената стратегия на община Варна. За този интервал са разкрити два центъра за социална поддръжка във Владиславово и в Аспарухово. Освен това по планове на фондацията във Варна работят два центъра за обществена рехабилитация и интеграция.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР