Гражданската авиация в САЩ е пред фалит заради пандемията и

...
Гражданската авиация в САЩ е пред фалит заради пандемията и
Коментари Харесай

Авиацията в САЩ пред фалит заради пандемията

Гражданската авиация в Съединени американски щати е пред банкрут поради пандемията и последвалите строги ограничения за сигурност, включващи и затваряне на граници, съобщи " Ройтерс ".

Въпреки взетите ограничения за сигурност, самолетните компании редуцират фрапантно полети, защото търсенето на билети е спаднало с към 95 %.

Те постановиха носенето на маски и щателна стерилизация, с цел да могат най-малко част от самолетите да летят, само че това не може да избави бранша.

Това се отразява и на производството на самолети.

В сряда Boeing Co разгласи, че ще редуцира към 16 000 работни места по целия свят, или 10% от работната си мощ, до края на годината.

Профсъюзът SEIU съобщи, че в четвъртък минимум 13 000 членове на профсъюзите на летищата са били уволнени и се чакат още 1000 съкращения.

" Бизнесът на самолетните компании беше обиден доста мощно ", призна през април президентът Доналд Тръмп и добави, че задачата му е да помогне на фирмите да смекчат най-добре въздействието на рецесията и да запазят служащите си.

Те към този момент получиха 25 милиарда $ безплатни средства от Министерството на финансите, само че като изискване не би трябвало да уволняват служащи до 30 септември.

Предвижданията в бранша са, че ще отнеме 3 години да се върнат на равнищата от 2019 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР