Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт предлага да бъде

...
Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт предлага да бъде
Коментари Харесай

Предложение: Да има единен интернет сайт на всички автогари по Черноморието

Гражданска самодейност за публичен и релсов превоз предлага да бъде основан обединен интернет уебсайт на всички автогари по Черноморието по образеца на Румъния, тъй като сега всеки град има лична автогара със личен уебсайт, което прави търсенето на информация извънредно неловко. Това е едно от предложенията на сдружението за възстановяване на достъпа до туристически обекти на територията на Източна България и Черноморското крайбрежие изпратено до три отраслови министерства и няколко области в регионите, получено и в Българска телеграфна агенция.

Наблюдения на самодейността демонстрират, че нашите хотели не престават да разчитат мощно на проведените от туроператори туристи, до момента в който огромният туристически взрив сега е от самоорганизираните като съотношението е 2 към 1 в тяхна изгода по интернационалните дестинации и доближава 10 към 1 при вътрешните. По тази причина съгласно самодейността е нужен обстоен разбор на това какви туристи посещават България в тази посока.

Много от забавните места по Черноморието са мъчно налични или напълно недостъпни с публичен превоз, пишат в писмото си от самодейността. От организацията привеждат също и образци на влошен пешеходен достъп, като показват, че на доста места липсва напълно пешеходна или велосипедна инфраструктура. Според самодейността е належащо възобновяване на водния публичен превоз с европейско финансиране.

Друга значима опция, която да подкрепи целия район, е замразеният на сегашния стадий план за създаване на градска железница Бургас - Слънчев бряг по част от съществуващите жп линии в региона. Тази идея би провокирала и спомагателен туристически поток единствено поради пътуването с трен наоколо до морето, да не приказваме, че би трансформирала радикално подвижността в региона на агломерацията Бургас - Поморие - Равда - Несебър - Слънчев бряг, пишат в от самодейността. От там припомнят, че през 40-те години на ХХ в. жп връзката Поморие - Несебър е била на път да се построи, само че е забавена, поради войната и остава неосъществена.

От самодейността считат още, че би трябвало да има рационализиране на съществуващи положителни практики като електрическите минибуси в градската градина на Бургас, за които обаче липсва задоволително информация и които не вършат връзка през централната част на Морската градина.

Организацията дава образци от Румъния, където има крайбрежна железница сред Кюстенджа и Мангалия, маршрутките са с период 30 минути сред Мангалия и курортното населено място до нашата граница - Вама Веке, също така има румънска маршрутка Кюстенджа - Варна - Кюстенджа, само че липсва такава от българска страна, която да е комфортна за българските туристи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР