Гражданка на Добрич днес празнува вековен юбилей, съобщават от общината.

...
Гражданка на Добрич днес празнува вековен юбилей, съобщават от общината.
Коментари Харесай

Гражданка на Добрич празнува столетие

Гражданка на Добрич през днешния ден чества древен празник, оповестяват от общината. Славка Пенчева Попова - дълготраен чиновник на Окръжния съвет в Добрич и на Научно-техническите съюзи, посреща персоналния си празник с задоволство от  извървяния житейски път и като баба на двама внуци и четирима правнуци.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов  се срещна с дъщерята на юбилярката - Антония Костадинова, като връчи приветствен адрес, подарък и букет за рожденичката, осведомят от общината.

Славка Попова е родена на 20 юли 1922 година в Добрич и е израснала в семейство с шест сестри и двама братя. Завършила е по време на румънската окупация българската гимназия в Добрич, чийто правоприемник е днешното приблизително учебно заведение " Свети свети Кирил и Методий ". В същото образователно заведение дълготраен учител е нейната щерка, описват от общината.

Славка Попова е работила като касиер в Околийското агрономство, като секретар в Държавния аграрни институт в Генерал Тошево, а след това в отдел " Земеделие " в Окръжния съвет. Пенсионира се като организацинен служащ в Научно-техническите съюзи.

Юбилярката споделя, че не съблюдава специфичен хранителен режим и се доверява на щерка си в приготвянето на вкусни ястия. За близки, познати и сътрудници столетницата постоянно е била душата на компанията, с възприятие за комизъм и виновен човек в работата си, споделят от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР