Гражданите на Финландия и Дания имат най-високо доверие в своите

...
Гражданите на Финландия и Дания имат най-високо доверие в своите
Коментари Харесай

Българите с ниско доверие към правителството по отношение на корона кризата

Гражданите на Финландия и Дания имат най-високо доверие в своите държавни управления, за разлика от тези на България и Полша. Това демонстрират резултатите от изследване измежду европейците във връзка със напрежението при започване на, резултатите от които са оповестени в научното списание Royal Society Open Science и представени от ТАСС.
Стресът е естествената реакция на индивида при неподходящи промени. Целта на учените е била да ревизират по какъв начин се държи човек в стресова обстановка по време на пандемията, дали съблюдава рекомендациите на (СЗО) и държавното управление, по какъв начин пази себе си и близките от ковид.
 Епидемиолог: Засега няма данни за по-висока заболеваемост измежду имунизираните Епидемиолог: Засега няма данни за по-висока заболеваемост измежду имунизираните
" Ваксината на " АстраЗенека " сега на доста места в Европа е спряна от приложимост за имунизации. Аз не бих споделил, че обективно от данн...
Направено е допитване измежду повече от 75 000 респонденти от всички 27 страни от Европейски Съюз, като 74% от интервюираните са били дами, а към 25% - мъже.
Общото равнище на стрес е оценено по десетобална канара, създадена през 1983 година Тя демонстрира равнището на стрес измежду хората през последната седмица. Участниците в изследването са питани, да вземем за пример, дали усещат липса на надзор върху събитията, дали нараства натискът от появилите се усложнения и възприятието за отчаяние поради непредвидените промени. Показателите над 2,4 бала се считат за умерени, а над 3,7 – за високи.
Участниците в изследването трябвало да отговорят и на въпрос за аргументите за напрежението. Резултатите демонстрират, че европейците са обезпокоени повече от положението на националната стопанска система и едвам по-късно от заплахата да се заразят с COVID-19 и възможна хоспитализация. Хората претърпяват стрес поради роднините и приятелите си, поради работата, възприятието на изолираност и така нататък
На въпрос до каква степен жителите имат доверие на националните системи за опазване на здравето, на СЗО, полицията, обществените служби и националните държавни управления, с най-голям % на доверие се оказва, че се употребява Световната здравна организация.
 Високо доверие в Гърция към Covid имунизациите Високо доверие в Гърция към Covid имунизациите
Гърците са оптимисти с високо доверие във връзка с имунизациите, предава БНР. Социологическо изследване демонстрира, че над 80% от тях вижд...
Що се отнася до резултатите за доверието към националните държавни управления, с най-високо доверие се употребяват ръководещите във Финландия и Дания, до момента в който жителите на България и на Полша имат доста по-малко доверие към управлението на своите страни.
Участниците в изследването са оценили и в страните си. Словения и Словакия считат националните ограничения за непотребни, а жителите на Унгария и Франция – за незадоволителни. Прави усещане, че в страни, в които доверието към държавното управление е по-голямо, ограниченията за обществена отдалеченост се съблюдават по-стриктно.
Отричането на COVID-19 зависи от доверието на хората към публичните институции, от вярата, че страната няма да ги остави да се оправят сами с проблемите. Върху доверието в институциите въздействат доста фактори и по-специално равнището на корупция в съответната страна. Резултатите от проучването може да се употребяват при подготовката на рекомендации по какъв начин държавните управления да споделят с хората при избрани обстановки, считат специалистите. 
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР