Гражданите на държавите - членки на ЕС, които живеят във

...
Гражданите на държавите - членки на ЕС, които живеят във
Коментари Харесай

Европейците ще плащат за здраве при Брекзит без сделка

Гражданите на страните - членки на Европейски Съюз, които живеят във Англия, ще би трябвало да потвърждават, че имат право на безвъзмездни здравни услуги от Националната здравна каса в деня, в който страната излезе от Европейски Съюз без съглашение. Това излиза наяве от разпратени от държавното управление указания до лечебните заведения, представени от електронното издание " Политико ". Документът осведоми лечебните заведения и организации, работещи с касата, че ще би трябвало да бъдат подготвени да ревизират дали пациенти от страните от Европейски Съюз имат право на безвъзмездни здравни грижи от 1 ноември при Брекзит без договорка.

Хора, които са се преместили или посещават Обединеното кралство, ще би трябвало да бъдат таксувани за осъществени операции, в случай че няма особено съглашение с тяхната татковина. " Гражданите от Европейски Съюз, които законно живеят във Англия, в деня на Брекзит ще могат да продължат да употребяват услугите на Националната здравна каса, откакто покажат документи за законно престояване ", изяснява представител на Министерството на здравеопазването. Около 1 млн. от общо 3 млн. европейци, пребиваващи на Острова, са се записали за приемане на статут за уседналост, за който могат да подават документи до декември 2020 г.  Хората без подобен статут ще би трябвало да потвърждават, че имат право на безвъзмездна грижа. Болничните заведения би трябвало да вършат инспекции - къде е роден пациентът и в случай че не е, дали е живял задоволително дълго на Острова, с цел да има право на безвъзмездни здравни грижи. 

Междувременно водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин разгласи, че планира да внесе избор на съмнение против държавното управление на премиера Борис Джонсън, с цел да спре " гибелен Брекзит без съглашение ", оповестиха медиите на Острова. Той показва желанието си в писмо до ръководителите на други политически партии и водещи депутати, така като правителството " няма мандат за Брекзит без съглашение ". Корбин щял да внесе избор на съмнение " в първия вероятен миг, когато сме сигурни в триумфа му ". При триумф на вота на недоверие той показва вяра да бъде служебен премиер за стеснен интервал, с цел да предотврати Брекзит без съглашение. Ако стане министър председател, Корбин се ангажира да насрочи общи избори и за удължаване на периода на Член 50 от Договора на Европейски Съюз, който се отнася за участието в Европейски Съюз. Премиерът Борис Джонсън даде обещание Англия да излезе от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали има, или не споразумение с Брюксел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР