Гражданите, които не притежават жилищен имот или не са в

...
Гражданите, които не притежават жилищен имот или не са в
Коментари Харесай

Лицата без постоянен и настоящ адрес в България ще се регистрират на "служебен адрес" от кметовете на общини

Гражданите, които не имат жилищен парцел или не са в положение да показват изискуемите документи за осъществяване на адресна регистрация като документ за благосъстоятелност или за прилагане на парцел, контракт за наем и други, да могат да декларират адресна регистрация по непрекъснат и по сегашен адрес на " длъжностен адрес ".
 
Това планува план на Закон за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация (ЗГР). Той е направен от междуведомствена работна група, включваща представители на Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, Министерството на правораздаването, Министерството на електронното ръководство, Администрацията на Омбудсмана, НСОРБ, неправителствени организации и юристи.
 
" Служебният адрес " ще бъде в неподвижен парцел – общинска благосъстоятелност, който ще се дефинира със заповед на кмета на съответната община. Променените плануват също жителите със заличена адресна регистрация, на база подаден сигнал от притежател за осъществена регистрация в парцела му, както и хора, регистрирани на адреси, които са заличени от Националния класификатор на актуалните и непрекъснатите адреси, защото адресът разказва празно дворно място или постройката е негодна за обитаване, да могат да се записват адресно на " длъжностен адрес ". Същите права ще важат и за българските жители, пребиваващи трайно в чужбина, които нямат личен парцел на територията на страната.
 
Това ще помогне на доста хора, изпаднали в тежко състояние, защото без непрекъснат адрес не могат да имат годна персонална карта и да употребяват съществени цивилен права, както и обществена и просветителна помощ. Липсата на документ за идентичност от страна на родилка, да вземем за пример, е причина новородено да не може да се записва пред формалните органи.
Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация е оповестен за публично разискване в Портала за публични консултации и на интернет страницата на министерството, раздел  " За публично разискване ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР