Гражданин на България с инициали П.В. е признат за виновен

...
Гражданин на България с инициали П.В. е признат за виновен
Коментари Харесай

Нашенец признат за виновен в САЩ за детска порнография

Гражданин на България с букви П.В. е приет за отговорен от 12-членно федерално жури в щата Флорида, Съединени американски щати за това, че е взел участие в незаконна група за рекламиране на образни изображения на малолетни, показващи очевидно полово държание, както и за тяхното разпространяване, оповестиха от прокуратурата.

Според доказателствата, показани в процеса, 49-годишният мъж е бил админ на интернет уебсайт, генериращ порнографско наличие с присъединяване на малолетни и малолетни лица. Предстои през април т.г. арбитър от Федералния областен съд да се произнесе за размера на наказването, което съгласно локалните закони е от 15 до 50 години затвор.
-->
Българинът е арестуван през ноември 2021 година в България в хода на интернационална интервенция против разпространяването на детска порнография с присъединяване на Министерство на правораздаването на Съединени американски щати и Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати. По искане на американските управляващи той е екстрадиран в Съединени американски щати, където е разследван за осъществените закононарушения дружно с още петима души.

В хода на наказателния развой (на 19 януари 2023 г). по отношение на процесуалните дейности, осъществени на територията на България, и оказаната правна помощ е изслушан следователят от Национална следствена работа (НСлС) Чавдар Ангелов. От българска страна в следствието взе участие и Светослав Василев, началник на отдел „ Киберпрестъпления “ в Национална следствена служба.

В средата на ноември 2022 година, при акция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи против разпространяването на нецензурен материали с присъединяване на деца бяха арестувани 13 души. Сред тях има водач от гражданската авиация, IT експерти, мотокарист, общ служащ, стругар, автомонтьор, оценител на недвижими парцели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР