Граждани започнаха подписка срещу намерението на община Пловдив за изграждането

...
Граждани започнаха подписка срещу намерението на община Пловдив за изграждането
Коментари Харесай

Недоволство в Пловдив срещу строителството на нов многоетажен паркинг

Граждани започнаха подписка против желанието на община Пловдив за построяването на нов многоетажен паркинг. Недоволството е предизвикано от плана, съгласно който строителството ще отнеме част от двора на Хуманитарната гимназия в града. От управлението на учебното заведение приканват да се потърси друго място за оборудването.

Пловдив

Идеята на общината е новият паркинг да бъде построен на мястото на някогашната постройка на ТЕЛК в Пловдив. За да влезе строителната техника обаче, ул. „ 4-ти януари " би трябвало да се разшири. И по този метод ще се лишават два метра от двора на Хуманитарната гимназия.
Емилия Недева: Практически тази ограда ще се залепи до постройката, която съставлява архитектурен монумент на културата. Много наподобява на една българска сентенция - събори къща, с цел да построиш плевня. Не виждам никаква нужда навръх това място да бъде построен паркингът.
От управлението на Хуманитарната гимназия са обезпокоени, че строителството ще продължи дълго, което ще попречи на естественото протичане на образователния развой.
Соня Киркова, шеф на Хуманитарната гимназия в Пловдив: Мястото за такова оборудване е извънредно неуместно от позиция на сигурността и здравето на близо 2 хиляди деца. Да се спре това строителство.
От регион „ Централен " обявиха, че построяването на паркинга е извънредно належащо. Строителството няма да засегне по никакъв метод постройката на гимназията, която е монумент на културата, а единствено ще се реалокира част от оградата.
Инж. Тошо Пашов, заместник-кмет на регион „ Централен " - Пловдив: С НИНКН не е належащо да се прави координиране, защото самата ограда не съставлява монумент на културата.
Плановете на общината са в Пловдив да бъдат построени общо 4 такива паркинги. Финансирането ще пристигна от заем в размер на 13 милиона лв.. Недоволство има и против тегленето на нов заем в края на мандата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР