Граждани внесоха в прокуратурата сигнал за извършените през последните 30

...
Граждани внесоха в прокуратурата сигнал за извършените през последните 30
Коментари Харесай

Литературен похват: Кой е виновен за престъпленията на прехода?

Граждани внесоха в прокуратурата сигнал за осъществените през последните 30 години закононарушения. Кой е отговорен за несправедливата приватизация на общите богатства, икономическите рецесии, неравенствата - това да бъде изяснено от държавното обвиняване, се желае в сигнала.
Според вносителите редица членове на Наказателния кодекс са нарушени от самите представители на държавната власт в последните десетилетия: " На съображение член 9, 128, 162, 164, 209, 211, 255, 255а., 255б., 278, 325 и 419а. от Наказателния кодекс съответно подаваме следното известие за: Извършени през последните 30 години закононарушения против българските жители, публично обяснени и оправдавани под названието " Преход ". За отговорни намираме серия обществени и непублични лица, за чиято отговорност чакаме да следва отговорностите си институцията на прокуратурата ", гласи известието.
Всъщност сигналът не е действителен, а съставлява анонс на книга. По-конкретно претекстовете за известието ще можете да разберете на 16 октомври от 18:30 ч. в зала " Академика " на Националния студентски дом. Там колективът на сп. " dВЕРСИЯ " ще показа сборника " Времето е наше? ", отдаден на 30-годишнината от началото на българския преход. Сборникът събира персонални разкази за прехода, критически разбори, както и визии за вероятни пътища напред.
Сборникът " Времето е наше? " е свободно наличен за събаряне и разпространяване в електронен формат. Колективът на сп. " dВЕРСИЯ " приветства препечатването на обособени текстове и фрагменти от сборника в други онлайн и печатни медии. Условие за това е единствено експлицитното упоменаване на източника. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР