Граждани се събраха, за да поискат спаведливост за Мечо. Кучето

...
Граждани се събраха, за да поискат спаведливост за Мечо. Кучето
Коментари Харесай

Протестиращи се събраха с искане за справедливо дело след побоя над кучето Мечо

Граждани се събраха, с цел да изискат спаведливост за Мечо. Кучето беше грубо измъчвано тъкмо преди една година от 37 годишния Захари Шулев в столичния квартал Карпузица.

Първоначално жителите имаха концепция да се съберат, с цел да попитат за какво към момента няма планувано дело за закононарушението. Буквално часове преди митинга обаче от Софийския областен съд оповестиха дата за първото дело против Шулев и тя е 2 ноември.

" Според мен институциите към момента неглижират сходни похищения, макар, че е потвърдено от всевъзможни експерти, че похищението над животни води и до посягане на хора ", разяснява Златин Младенски, ръководител на Неправителствени организации " Мечо и другари ".



Пред къщата на обвинения все пак се събраха недоволни жители, с цел да покажат съпричастност и да изискат ефикасна присъда. От няколко месеца съседите му не са го виждали да се прибира у дома.

" Имайки поради какво са намерили като съоръжение, това наподобява на средновековна камера за изтезания, такива неща няма място в 21 век в един квартал, който е много прекрасен! Може един садист да не стигне да посегне на човек, това не значи че той би трябвало да бъде на открито ", сподели Галина Узунова.

Захари Шулев беше задържан след оповестени в обществените мрежи сканадални клипове. На тях се вижда по какъв начин мъжът първо примамва Меяо с храна, а след това го връща полумъртъв със счупени крайници. Според прокуратурата той е показал особена свирепост към куче като го е измъчвал с часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР