Граждани на балканските държави, решили да се върнат по родните

...
Граждани на балканските държави, решили да се върнат по родните
Коментари Харесай

Огромни опашки по границите на Балканите

Граждани на балканските страни, решили да се върнат по родните си места от Западна Европа, образуваха големи тапи по граничните пунктове. В събота на границата сред Словения и Хърватия са се образували големи опашки, оповестява " Евронюз ". Шофьорите трябвало да чакат по 10 часа на най-големия граничен пункт в Брегана.

Подобни подиуми имаше и в петък, показва изданието, предава БГНЕС. " От 30 години пътувам по този маршрут и сходно нещо не съм виждал до момента. С мен пътуват децата ми. Цели фамилии са блокирани. Наистина не знам какво вършат на хърватската граница ", оплака се мъж, пътуващ от Цюрих за Косово, чакал на границата над 10 часа.

Хърватия стегна разпоредбите по време на празниците, според които в дните сред Коледа и Нова година жителите нямат право да напущат съответния окръг. Сръбската РТС също оповестява за километрични опашки по границите.

Правителството в Белград вкара нови правила, според които влизането в страната става единствено с негативен PCR тест или наложителна 10-дневна карантина. Откакто бяха оповестени ограниченията, по граничните пунктове на страната са се образували колони от чакащи транспортни средства. На граничния пункт Хоргош се чака към 6 часа, с цел да може да се напусне територията на Унгария и към час, с цел да се влезе в Сърбия, твърди изданието. Пътниците са недоволни от дългото очакване, породено от големия приток на транспортни средства от Западна Европа.От граничната работа настояват, че пунктът работи с оптимален потенциал, а граничната полиция и митниците си правят работата бързо. От нощес в 19 ч. до тази заран от Унгария в Сърбия са влезнали 12 500 индивида в 3 500 пътни транспортни. От четвъртък 50 000 пасажери са минали границата при Хоргош.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР