Граждани готвят протестна подписка, с която ще поискат подобряване условията

...
Граждани готвят протестна подписка, с която ще поискат подобряване условията
Коментари Харесай

Пътищата в с. Джурково - занемарени, жители организират подписка

Граждани готвят протестна подписка, с която ще изискат възстановяване изискванията на пътната конюнктура към село Джурково, община Лъки. В петицията уредниците разказват общо пет претенции. Желанието на хората е в най-кратък период да се подхващат ограничения по цялостното възобновяване на пътя от Дом за лица с физически и душевен увреждания до местността " Бърчинката " ( " Хорището " ) в горната част на село Джурково. Друго от настояванията е да бъде осъществена рехабилитация на пътя от параклис " Свети Никола " до същата околност.
Гражданите желаят и по-коректно спазване на сметоизвозването, по отношение на параметрите на подписания контракт сред община Лъки и сметопочистващата компания. В подписката е вписана и искане за цялостна рехабилитация на уличната осветителна мрежа и въвеждането в естествен режим на употреба на всички точки от нея, както и ремонт на сектора при местността " Тиклата ", злепоставен от извършеното асимилиране на дървесина през лятото на 2018 година
Инициаторите приканват хората да се включат в подписката, която на по-късен стадий ще бъде входирана до кмета на община Лъки - Валентин Симеонов и до Общинския съвет на града. Местни описват, че огромна част от пътищата в Джурково са изоставени, неподдържани и някъде липсва асфалт. В селото живеят най-вече възрастни хора и в случай че се наложи да се повика екип на Спешна помощ, то колата за спешна помощ ще срещне голямо усложнение, с цел да доближи до нуждаещия се пациент.
Освен това, Джурково е едно от живописните планински обитаеми места, които се радва на голям брой туристи и летовници през съвсем всички сезони от годината. Заради положението на пътната мрежа, обаче, туристопотокът понижава, а вследствие - и приходите за бюджета на общината. Инициаторите на подписката показват, че всичко това е от години и е редно към този момент да се обърне внимание и на този регион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР