Градушка като орех помете КърджалиБилборд смаза две коли в ПлевенПотоп

...
Градушка като орех помете КърджалиБилборд смаза две коли в ПлевенПотоп
Коментари Харесай

Опустошителна буря в половин България /ОБЗОР/

Градушка като орех опустоши Кърджали Билборд смаза две коли в Плевен Потоп в Северозапада
След снощната стихия, която взе жертва, нова опустошителна стихия удари половин България. Градушка като орех опустоши Кърджали. Паднал билборд смаза две коли в Плавен, потоп удави Северозапада, мълнии трещяха над София.

ВИЖ ОЩЕ: Нова стихия удари половин България

В Кърджали ситуацията бе ужасно. Ледените парчета бяха с размерите на орех. Булеварди и улици останаха под вода, пътят към Маказа – също. Това е втората страшна бура над града в последните 40 часа. В нощта против петък стихията опустоши 37 дървета и три електрическ  и стълба- Днес пък унищожени са посеви, култивиран насаждения, плодни дръвчета. " Всичко е смазано - домати, пипер, боб. Ябълките и крушите са на земята ", твърди Мехмед Емин от кърджалийския квартал " Гледка ", представен от уеб страницата „ 24Родопи ”.

ВИЖ ОЩЕ: Бурята над София взе жертва

Не по-малко кошмарно бе в Плевен. Масивен билборд се срина и смаза две коли. По знамение не умъртви човек. В същото време над столицата се изля дъжд като из ведро, съпроводен от гръмотевици и град. Във Враца пороят с гръмотевици и градушка  съсипа реколтата на няколко от земеделците край града. Много изпочупени дървета има по пътя към Оряхово.

 Мощна стихия с гръмотевици и плевел вятър удари Западна и Централна България в петък вечерта. 55-годишен мъж почина, притиснат от паднало дърво в софийското село Долни Богров. Съпругата му е в болница с тежки рани. Двамата спели в палатката, когато дървото се стоварило върху тях.

Във всички засегнали области са подадени стотици сигнали за паднали дървета и пътни знаци. В Софийско и Пернишко токът спря за часове. Няколко пътни прави останаха блокирани до късно през нощта. По информация на синоптиците за 24 часа на Балканите са паднали 184 000 мълнии.

В София сигналите за паднали дървета са десетки. Има и доста обърнати или отнесени пътни знаци. В градинката на Софийския университет екипите през целия ден чистят паднали дървета. Аварийните екипи на Общината пожарникарите са работили през цялата нощ.

„ Получени са към 80 сигнала. Нашите екипи са отработили досега 21. Работата продължава. Щетите не са огромни, предстоящи са, бяхме готови с целия запас, с който разполагаме. От Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” даваме 24-часови наряди. При нужда се викат още хора. Досега не сме имали миг, в който да не се оправим сполучливо ”, съобщи Денислав Енчев от дирекция " Аварийна помощ " към Столична община, представен от Нова тв.

В Пловдив, дърво колкото 6-етажна постройка се стовари в центъра на града и затвори изцяло придвижването по бул. „ Христо Ботев ”. То падна покрай автобусна спирка. За благополучие това стана към среднощ, когато на мястото не е имало хора. Има десетки смазани коли, които са били паркирани под дървета.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно състояние в Берлин поради потопа

Буря вилнее и в Европа. В Берлин бе оповестено бедствено състояние поради потопа. Водата стигаше до колене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР