Градушка е унищожила повече от 30 на сто от насажденията

...
Градушка е унищожила повече от 30 на сто от насажденията
Коментари Харесай

Градушка е унищожила над 30 на сто от насажденията в три врачански села

Градушка е унищожила повече от 30 на 100 от насажденията в селата Баница, Мало Пещене и Оходен в община Враца, оповестиха от общинския пресцентър.

Вчера е валяла градушка и в селата Бели извор, Върбица, Косталево, Горно Пещене, Лиляче, Лютаджик, Паволче, Тишевица и Чирен, само че в тях вредите не са съществени, допълват от общината.

По данни на метеорологичната станция към Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Плевен, падналото количество превалявания през последното денонощие в община Враца е 72 литра на квадратен метър. Гръмотевичната стихия, която продължи през цялата нощ, е провокирала спирания на електрозахранването в селата Вировско, Власатица, Върбица, Горно Пещене, Косталево, Лиляче, Лютаджик, Мало Пещене, Вировско, Мраморен и Тишевица. Днес електрозахранването е възобновено на всички места.

В село Чирен от интензивните превалявания е наводнена къща, а от откъснали се бетонови части е бил запушен отводнителен канал. Силната стихия е съборила дърво на пътя сред селата Челопек и Люти брод и пътната права е била затворена. Днес дървото е отстранено и придвижването на коли е възобновено.

Днес Общинският спешен щаб бе призован от кмета на Враца Калин Каменов и ще продължи да следи обстановката в обитаемоте места поради внезапната промяна на атмосферните условия, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР