Градският транспорт в София е секторът, който е най-силно засегнат

...
Градският транспорт в София е секторът, който е най-силно засегнат
Коментари Харесай

СО опровергава Спаси София за орязването на градския транспорт

Градският превоз в София е секторът, който е най-силно обиден от ограничаващите Коронавирус ограничения, които водят до понижение от 30% на пасажерите и обилни финансови загуби. Това декларират от Столичната община, представени от bTV.

Позицията им е във връзка вчерашния сигнал на " Спаси София " за фрапантно орязване на градския превоз в столицата.

Те показват, че въведената оптимизация в разписанието визира единствено 20% от линиите на градския превоз от така наречен " зимни написания " и твърдят, че измененията не засягат придвижването на линиите на метрото.

По информация на Следствен отдел към окръжна прокуратура измененията в интервалите на придвижване са сред 1 и 2 минути. Единствено на две линии интервалът е повишен с 3 минути - трамвай 20 и рейс 88.

Целта е да не се позволява придвижване на полупразни или едва натоварени курсове на градския превоз. Оптимизацията включва и икономисване на празен пробег и оптимално потребление на потенциала на водачите, което икономисва в допълнение струпване на експлоатационни разноски.

От Столичната община акцентират, че препоръчаната оптимизация е разследване на разбор на статистически данни, събрани от новата аналитична система, която регистрира натоварванията на линиите на градския превоз.

Част от оптимизацията на разписанията е разследване на ускоряване и синхронизация на придвижването в прави по 10 линии - рейсове 58, 59, 69, 70, 123, 63, 64, 66, 98 и 204.

По линиите 59 и 204 в обедните часове интервалите на придвижване са понижени поради записана по-висока натовареност.

В позицията се разяснява, че Столичната община и ЦГМ не престават да правят мониторинг на данните от аналитичната система, както и инспекции на терен. Това обезпечава опция за нови корекции и възстановяване на обслужването на пасажерите. Пример за такава промяна е идно въвеждане на спомагателни съчленени рейсове в часовете пик по линия 111, обезпечени от оптимизация на линии 102 и 83.

Работи се и за синхронизацията на линиите в регион " Младост " и се създават разновидности за нови линии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР