Градският транспорт на София е във финансов колапс. За това

...
Градският транспорт на София е във финансов колапс. За това
Коментари Харесай

Градският транспорт е пред фалит, алармират от Спаси София

Градският превоз на София е във финансов колапс. За това алармира самостоятелният общински консултант Борис Бонев. Според изнесените от него данни дупката в бюджета единствено за тази година ще бъде над 100 млн. лева
Изправени сме пред ликвидна рецесия - търсят се пари за заплати, гориво и аварийни елементи, а плануваните в бюджета на Общината пари са двойно по-малко от нужните, предизвести той.
 „ Столичен автотранспорт “ и ЦГМ със заеми от Столична община поради коронавирус рецесията „ Столичен автотранспорт “ и ЦГМ със заеми от Столична община поради коронавирус рецесията
Драстичното понижаване на броя на пасажерите, прекъсването на продажбата на билети от водачите на транспортните средства и намаляването на кон...
По думи на Бонев ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация са в суматоха, че ще банкрутират системата в своя мандат. Те не предприемали никакви ограничения, с изключение на да взимат нови заеми, които " да наливат в черната нереформирана дупка на ЦГМ и градския превоз, без никаква визия по какъв начин да излязат от нея ".
Общинският консултант изрази терзание, че ГЕРБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова целеустремено крият информация за действителната обстановка. От " Спаси София " показват, че в последните 5 дни са били импортирани 5 отчета за наливане на общински пари, с които краткотрайно да се закърпи ситуацията.
Според Бонев проблеми има и в бюджета на градския превоз за 2021 година, импортиран в петък вечерта и гласуван още в понеделник. На полемиките в Столичния общински съвет е станало ясно, че той е учреден на нереалистични данни. Той е безапелационен, че ръководещите оферират бюджет, за който е несъмнено, че единствено ще задълбочи рецесията, вместо да я реши.
Независимият консултант предвижда, че до края на годината финансовата дупката в превоза ще е голяма. По тази причина той предлага незабавни дейности и избавителни ограничения за градския превоз. Сред тях са наложително привикване на изключително съвещание на СОС, на което Фандъкова персонално да изясни какъв брой тъкмо е дупката. Необходимо съгласно него е и да се създаде нов и реален бюджет за градския превоз.
 Пътниците не се връщат в столичния градски превоз Пътниците не се връщат в столичния градски превоз
Пътниците в градския превоз не се връщат, не престават да са под половината от нормалното преди пандемията. Това сподели пред публицисти...
Бонев упорства да се изготви и пакет от решения за възстановяване на градския превоз, както и за цялостна промяна на ЦГМ. Независимият консултант се застъпва за експертен шеф, а не партийно предопределение, по-малко управителни позиции и обединение на дублиращи отдели и дирекции в Общината.
В момента всички плащаме с налозите си за некомпетентните решения на ГЕРБ, без значение дали употребяваме градския превоз или не, акцентира самостоятелният консултант.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР