Градският прокурор Борислав Сарафов е издал заповед за извършване на

...
Градският прокурор Борислав Сарафов е издал заповед за извършване на
Коментари Харесай

Сарафов е издал заповед за извършване на проверка по делото Барселонагейт

Градският прокурор Борислав Сарафов е издал заповед за осъществяване на инспекция по административна кореспонденция по делото " Барселонагейт.

Поводът е устното предписание на наблюдаващия прокурор по делото " Барселонагейт: за полагането на ексклузивен труд в събота, 3 юни, от чиновници на СГП, без разпореждането и знанието на административния началник, оповестиха от прокуратурата.

Проверката ще прецизира дали има предпоставки за търсене на дисциплинарна отговорност по реда на Закона за правосъдната власт.

Според прокуратурата съществуват рационални учредения да се счита, че по този метод е позволено нарушаване на трудовото законодателство. В случая е следвало административният началник да бъде известен, с цел да се изготвят заповеди за полагане на ексклузивен труд и по този метод да бъдат предпазени правата на чиновниците.

Предмет на инспекцията не е какви дейности по следствието са осъществени, по кое време и за какво, защото това е само и единствено от компетентността на наблюдаващия прокурор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР