Градските активисти от Спаси София остро критикуват поведението на политическите

...
Градските активисти от Спаси София остро критикуват поведението на политическите
Коментари Харесай

От Спаси София недоволстват, че СОС отхвърлят реформите за паркирането

Градските деятели от " Спаси София " остро подлагат на критика държанието на политическите партии, които не поддържаха промените за паркирането в София.

Това декларират в своя позиция до медиите от " Спаси София ".

" За страдание съветниците се плъзнаха по популистката вълна и бързо не помниха за обещанията към жителите. ГЕРБ в акцията обещаваше безкомпромисни ограничения против тапите и мръсния въздух, а от " Демократична България " неведнъж в обществени позиции са заявявали нуждата от промяна на зоните за платено паркиране. Днешното им отмятане от обществените задължения не приказва добре за тяхната поредност и издава сериозна липса на визия за развиването на София ", съобщи Борис Бонев.

От " Спаси София " прецизират, че СОС не е подкрепил всеобхватната промяна на паркирането в София, целяща да усъвършенства и модернизира платеното паркиране и да понижи хаоса в града.

Предложението на Борис Бонев е било импортирано още през юни. То предвиждаше десетки промени, измежду които фрапантно ограничение на служебните абонаменти за институциите, цифровизация и опростяване на процесите, нови места за доставки и зареждане , места за слизане и качване на пасажери, смяна на работното време на зоните, тъй че да дават отговор на днешните потребности на града и други.

От " Спаси София " акцентират, че стотиците безвъзмездни места, завладяни от всички институции в центъра на София, ще не престават да окупират общественото пространство за сметка на жителите . Нямало да има и обособени места за зареждане на магазини, тъй че хаосът по и към комерсиалните улици ще продължи. Нямало да има и обособени места за оставяне на деца и възпитаници към детските градини и учебните заведения , каквито бяха планувани в предлагането на Бонев, а Зелената зона нямало да работи и в събота, тъй че да се понижи безредното паркиране към столичните паркове.

" Управлението на столицата не значи единствено рязане на лентички, само че и взимане на сложни решения в името на по-доброто бъдеще и решение на насъбраните проблеми. Очевидно е, че храброст и воля за това няма " , допълват деятелите от Спаси София.

Бонев добави, че е откровено отчаян от неналичието на поредни дейности и действителни ограничения в битката против замърсяването и тапите. " Трябва да се запитаме дали животът в днешна София ни харесва. Дали желаеме София да продължи да е най-замърсената и задръстена столица в Европейски Съюз, дали сме удовлетворени от хаосът по улиците и тротоарите ни. Ако отговорът е не, то разумно е да се чака, че измененията са нужни и неизбежни ", отбелязва той.

Сега е моментът за промени и не инцидентно, че всички европейски градове работят за понижаване на колите и насърчаването на другите форми на напредване - градски превоз и велосипедно придвижване. Осъзнавам, че част от ограниченията са непопулярни в кратковременен проект, само че са нужни и съм сигурен, че ще доведат до доста позитивни резултати. Докога ще отлагаме промените в София ", пита самостоятелният общински консултант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР